Voor alle golfende pathologen

Na de plezierige laatste editie van de Swaene trofee op Golfclub Nunspeet, zijn er voorbereidingen in gang  voor de 2015 editie. Het voornemen is om in het voorjaar van 2015 de Swaene trofee te spelen op de prachtige baan van Royal Asdown Forest Golf Club , ten zuiden van Londen. De club beschikt over twee 18-holes banen, beide top kwaliteit. Zoals je op de website kunt zien en in de reviews kunt lezen is zijn dit prachtige heidebanen en vormt dit  een unieke mogelijkheid om met elkaar de strijd aan te gaan voor de fel begeerde Swaene Trofee en de van Suylen Uil voor de beste bruto score natuurlijk. Het voorstel is om op beide banen te spelen, op een vrijdag (The Old Course) en een zaterdag (The West Course)  in mei. De voorkeursdata zijn vrijdag 8 en zaterdag 9 mei, indien op deze data voor te veel collegae slecht uitkomen is er een reserve mogelijkheid op 1 en 2 mei. Voor meer praktische informatie klik hier.

Factuur van 125 euro

tax-invoice-100253469Afgelopen week hebt u wellicht een factuur van 125 euro ontvangen. We merken dat dit vragen oproept. Daarom hier een toelichting.
 
Zoals de afgelopen maanden uitgebreid aan de orde is geweest zal ook de NVVP lid worden van de in januari 2015 op te richten Federatie Medisch Specialisten (FMS). Lees hier (inloggen vereist!) het besluit in de notulen van de ALV van april 2014. Hierdoor kunnen we samen met de andere wetenschappelijke verenigingen werken aan kwaliteit, opleiding en communicatie. Daarnaast zullen beroepsbelangen en wetenschap breder behartigd kunnen worden. Uitgangspunt is het samen dragen van de kosten zonder verhoging van het budget, wat betekent dat de kosten voor individuele leden iets anders verdeeld zullen worden, afhankelijk van de eventuele huidige lidmaatschappen van Orde, LAD en NVVP.
 
Wat gaat er veranderen?
 
De gewone leden van de vereniging dragen voortaan via de NVVP contributie af aan de federatie. Deze bijdrage aan de federatie is per 1 januari 2015 vastgesteld op 500 euro per praktiserend medisch specialist per jaar. In het transitiejaar 2014 dragen de wetenschappelijke verenigingen per lid medisch specialist eenmalig €100 + eenmalig € 25 transitiekosten af. Dat bedrag is nu aan u gefactureerd.
 
Het lidmaatschap van de OMS en LAD vervalt voortaan. Eventueel al betaalde lidmaatschapsgelden worden rechtstreeks door de OMS of LAD met u verrekend.
 
Hebt u een rekening ontvangen, en bent u geen medisch specialist, of bent u niet-praktiserend? Laat het dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Ten overvloede zij gezegd dat de belangenbehartiging in de FMS voor alle NVVP leden geldt, of u nu wel of niet medisch specialist bent.
 
Mocht u nog vragen hebben, laat het dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


21 november 2014

 

 

 

PALGA*PODB*voor iedereen

Vanaf vandaag is de PALGA OPENBARE DATABANK te raadplegen via
www.palgaopenbaredatabank.nl

Hoeveel mammabiopten onderzochten wij in de afgelopen 10 jaar? Is dat meer of minder dan in de periode daarvoor? *

Deze vragen en veel kunt u zelf makkelijk en snel opzoeken in de PALGA openbare databank. Het geeft u een indruk of de PALGA databank een geschikte bron is voor uw onderzoeksvraagstelling. De gegevens in de database zijn volledig anoniem en niet te herleiden tot individuele patiënten. U kunt zelf aan de hand van diagnose- en retrievaltermen makkelijk zoeken naar een diagnose. Zo kunt u snel zoeken op bijv. alle maligniteiten, of alle topografieën van de huid. Verder kunt u zoeken op weefsel of cellen, geslacht, leeftijdscategorie en jaar van diagnose. Het zoeken in de PODB levert u alleen aantallen op en daarmee een indicatie of wat u zoekt aanwezig is in Nederland.

*Zoek op “mamma”AND “biopt”: 266792 tussen 2005-2014, en 131385 tussen 1995-2004. (Is er werkelijk een verdubbeling?)

7 november 2014

Ovarium carcinoom: commentaarronde ESP data set

 

De ESP nodigt uit om commentaar te leveren op de concept data set voor carcinomen van het ovarium, tuba en peritoneum. De data set is opgesteld door het International Collaboration on Cancer Reporting (ICCR). De deadline is 28 november. 

Commentaarronde richtlijn Hoofd-halstumoren

De conceptversie van de herziene multidisciplinaire richtlijn Hoofd-halstumoren staat open voor commentaar. Namens de NVVP participeerde mevr. Prof. Dr E. Bloemena in de
werkgroep die de herziening formuleerde. Uw medisch-inhoudelijk is welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De commentaarfase sluit op vrijdag 19 september 2014.

Zoeken

    PalgaLogo