LPAV Najaarscursus

De volgende LPAV cursus zal plaatsvinden op 7 november 2015: Longpathologie door Erik Thunissen (VUmc) en Jan von der Thüsen (Erasmus MC). Aanmelden kan te zijner tijd bij je LPAV vertegenwoordiger.

De inschrijvingstermijn voor alle LPAV-cursussen sluit 3 weken voor de betreffende cursus, dit in verband met capaciteit van de zaal e.d.. Daarnaast kunnen alléén AIOS die lid zijn van de LPAV de cursus volgen. Tevens kunnen co-assistenten tegen betaling van €10,- participeren in het onderwijs.

Nieuwe BOP cursus Moleculaire Pathologie

Van 30-9-2015 tot 01-10-2015 zal de BOP cursus Moleculaire Pathologie plaatsvinden in Hotel Papendal te Arnhem. De flyer is te vinden op de NVVP website. Tijdens deze cursus verwerf je kennis van de meest gebruikte moleculaire technieken in de pathologie. Inclusief testprincipes, analytische sensitiviteit, voor- en nadelen, pitfalls, interpretatie van moleculaire analyse en verslaglegging volgens standaard nomenclatuur. Kortom: de taal van de moleculaire pathologie leren begrijpen en spreken!

Aanmelden kan via deze link.

NB: Bovenstaande cursus is nog niet verplicht gesteld door het concilium en is dus niet noodzakelijk voor je opleiding!

Banenbank Pathologen

Op de NVVP website is nu een gloednieuwe banenbank te vinden. De banenbank is door de LPAV in samenwerking met de NVVP ontwikkeld met als doel een platform te creëren waar beschikbare jonge klaren alsook ervaren pathologen én vacatures bij elkaar komen. Hiermee wordt geprobeerd het banenlandschap inzichtelijk te maken en de zoektocht naar zowel een nieuwe baan als een nieuwe collega gefaciliteerd. Naast het reeds bestaande gedeelte met vacatures is er nu een overzicht van beschikbare pathologen. Op de website bieden wij de mogelijkheid om, geheel vrijblijvend, je (contact)gegevens aan te bieden. De gegevens zijn alleen zichtbaar op het beveiligde gedeelte van de website.

Klik hier voor meer informatie.

Dubbel lidmaatschap de jonge specialist

De Jonge Specialist is de landelijke vereniging die de belangen van medisch specialisten in opleiding behartigt. Deze vereniging kent een individueel lidmaatschap. Circa 50% van alle AIOS in Nederland is lid van De Jonge Specialist. De jonge specialist streeft naar een hogere lidmaatschapsgraad om de stem van de gehele groep AIOS te vertegenwoordigen en meer zeggenschap te verkrijgen bij o.a. CAO onderhandelingen. Er is reeds een goede binding met alle juniorverenigingen door de inrichting van de Raad Juniorverenigingen, waarin alle specialismen zijn vertegenwoordigd. In de Raad Juniorverenigingen zit van elk bestuur van de verschillende juniorverenigingen een afgevaardigde AIOS. Iedere 2 maanden is er een vergadering van de Raad Juniorverenigingen waar de lopende zaken worden besproken en er over en weer wordt geïnformeerd en geadviseerd.

Onder de aanwezigen van de ALV tijdens de voorjaarscursus 2015 (Botpathologie) werd een peiling gehouden, waarbij de ruime meerderheid voor een dubbellidmaatschap in de toekomst was. Het bestuur zal aan de slag gaan met een statutenwijziging. Deze zal op de volgende ALV ter stemming worden gebracht.

Meer informatie kan terug gevonden worden in de notulen.

Visiteren?

Tijdens de ALV van de NVVP op 23 april is er een aanpassing in het reglement van de landelijke visitatie commissie besproken die het mogelijk maakt voor AIOS om als toehoorder mee te doen met de visitaties van de NVVP. De voorbereiding van de visitatie gebeurt elektronisch en de visitatie duurt afhankelijk van de grootte van het lab 1 tot 3 dagen. Per jaar zijn er ongeveer 6 visitaties waarbij telkens 1 AIOS als toehoorder mee kan doen. Er is inmiddels een aantal AIOS die hebben aangegeven interesse te hebben. Lijkt het je ook interessant om een keer mee te kijken bij een visitatie? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om je aan te melden. Gezien de huidige interesse van AIOS kan het zo zijn dat je pas over 2 jaar kan worden ingedeeld. De indeling zal hierdoor deels gemaakt worden op volgorde van resterende opleidingsduur.

Zoeken

    PalgaLogo
Snel naar PALGA aanvraagsysteem.
Klik hier.


De NVVP is lid van
fms