AIOS Actie Avond groot succes

In de pers heb je het nodige kunnen lezen over een eigen bijdrage voor je specialisatie. Recent kwam het onderwerp weer in het nieuws, omdat de maatregel in een recent IBO-rapport werd voorgesteld als een voorstel tot bezuiniging. Met name zouden de AIOS een eigen bijdrage van 13.000 euro moeten gaan betalen. Ook zou de opleiding tot Medisch Specialist worden ingekort, wat de kwaliteit van de vorming in het gedrang kan brengen.
Daarom werd op 22 augustus 2012 in Leiden een AIOS Actie Avond georganiseerd door de Jonge Orde en de LVAG (Landelijke Vereniging voor Medisch Specialisten in Opleiding). De actie was een groot succes. Minister Schippers distantieerde zich van de eigen bijdrage, maar de VVD neemt de voorstel tot opleidingsinkorting wel over. De bezorgdheid blijft dus wel hangen in deze roerige (verkiezings)tijden. Lees meer

Aankondiging LPAV cursussen

Noteer het vast in uw agenda!

Op 6 oktober 2012 vindt in het UMCU de LPAV cursus Speekselkliertumoren plaats. De cursus wordt gegeven door Prof. P.J. Slootweg. Meld je nu aan via je locale LPAV-bestuurslid!

Opleidingswaaier

Tips voor jou en je opleider om gezamenlijk de modernisering van de opleiding in goede banen te leiden. Lees de opleiderswaaier of ga naar www.knmg.nl/modernisering.

Standpunt Vergoeding van Opleidingsactiviteiten

De Orde van Medisch specialisten heeft samen met alle wetenschappelijke verenigingen een standpunt opgesteld over "Vergoeding van opleidingsactiviteiten"d.d. 17-11-2011.
Lees brief en folder!

Zoeken

    PalgaLogo