Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Digitale Pathologie

2 oktober 2019 - 09:00 - 17:00

Op 2 oktober organiseert MedicalPHIT de cursus ‘Digitale Pathologie’ waarin verschillende aspecten rondom ICT op de afdeling Pathologie aan de orde komen, met name op het gebied van digitale pathologie.

Na deze dag is het u duidelijk waarom digitale pathologie onmisbaar is in een modern laboratorium en wat erbij komt kijken om het te implementeren. We laten u zien welke informatiesystemen hierbij een rol spelen en hoe deze samen kunnen werken om digitale pathologie daadwerkelijk mogelijk te maken.

Aan de hand van best practices krijgt u niet alleen informatie over digitalisering van de pathologie, maar samen kijken we ook naar internationale standaarden, zoals HL7, DICOM en XDS, en hoe deze in de praktijk toegepast worden. Denkt u hierbij aan het PIE-uitwisselingsplatform tussen de Nederlandse pathologielaboratoria.

Ook komt een patholoog aan het woord die al werkt in een volledig digitaal laboratorium. Hij vertelt over de implementatie en het gebruik van digitale pathologie in zijn eigen praktijk.

Inschrijven kan via deze link

Gegevens

Datum:
2 oktober 2019
Tijd:
09:00 - 17:00
Site:
https://phit.nl/nl/cursus-digitale-pathologie-0

Gegevens

Datum:
2 oktober 2019
Tijd:
09:00 - 17:00
Site:
https://phit.nl/nl/cursus-digitale-pathologie-0
© Copyright - De Nederlandse Vereniging voor Pathologie