In memoriam dr. Hans Furstner

Op 22 mei JL overleed oud collega dr Hans Furstner.

Collega Furstner was gedurende vele jaren hoofd en patholoog van de Arnhemse pathologen groep. Hij was zeer efficiënt en een goed diagnost en bovenal een zeer karaktervolle man.

Ook binnen de Nederlandse vereniging voor pathologie was hij een gekende persoonlijkheid. Hij was actief binnen de vereniging o.a. in de beroepsbelangencommissie. Hij had hele goede relaties met collega specialisten, hij kende iedereen en vooral voor mensen die in de knel kwamen door organisatieperikelen kwam hij op.

Het was de tijd van een vriescoupe doen met het blote oog, van een eigen privé parkeerplaats bij het ziekenhuis (en o wee als je op zijn parkeerplek ging staan dan zette hij er zijn auto er een paar mm achter), van snelheidsovertredingen die je van de belasting kon aftrekken. Hier zijn vele anekdotes over te vertellen. Zo heeft hij zich eens bij een aanhouding door de politie laten escorteren op weg naar een vriescoupe.

Ook heeft hij thuis de beroepsbelangen commissie eens ontvangen in zijn zwembad. Van al deze zaken kon hij bovenmatig genieten, het was zijn humor. Privé was hij ook heel gastvrij tezamen met zijn te vroeg overleden vrouw Dieneke.

Na zijn pensioen heeft ie nog een tijdje waargenomen en heeft nog vele jaren in Velp en omgeving  kunnen genieten.

Ik heb aan Hans en zijn familie  warme herinneringen. Hij was een bijzondere man.

Namens de NVVP
Jos Meijer – Patholoog Rijnstate

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter