In memoriam Roel Veldhuizen

Roel Veldhuizen

* 30 december 1942 – 15 maart 2022 †

Roel Veldhuizen heeft decennia lang een actieve bijdrage geleverd aan het organiseren van bij- en nascholing op het gebied van de cytologie. Dit heeft hij altijd op zijn eigen originele wijze en ook prikkelende manier gedaan. Hij schuwde de confrontatie en de discussie niet. Maar zijn inzet was er altijd op gericht om het vakgebied cytologie verder te ontwikkelen ten behoeve van de analisten en de pathologen (met name AIOS). De oorsprong van deze cytologie cursussen lag in de eendaagse cursussen die georganiseerd werden vanuit de Nederlandse Vereniging voor Klinische Cytologie. Deze organisatie deed Roel indertijd samen met onder andere Peter van Heerde en Hans Peterse.  Nadat deze vereniging (NVKC) in 2009 is opgeheven is deze activiteit voor de analisten overgegaan naar eerst  de OCM, later de VAP en nu NVML. De verbinding van deze activiteiten met de NVVP heeft zich doorontwikkeld naar het Nederlands Expertise Netwerk Cytologie (NENC).

Al deze jaren is Roel de stabiele factor geweest in het onderwijs over het vakgebied Cytologie binnen pathologie Nederland.

Op het tijdstip dat Roel stopte met zijn vak pathologie en het terugtreden uit de cursuscommissie van de “Noordwijkerhout cursussen” is als dank en eerbetoon hier de naam “Veldhuizen cursus” gegeven. Het logo bestaat nog steeds uit de markante “kop” van Roel.

Namens Cytologie Nederland: “Roel bedankt”! En voor ons ben je nog niet dood, want we zijn je nog niet vergeten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter