Week van de Pathologie 2023 |

Op 13 en 14 april organiseert NVVP samen met NVML de Week van de Pathologie bij het Van der Volk Hotel in Amersfoort. Dé manier om nieuwe kennis en inzichten te vergaren, in gesprek te gaan met collega’s en nieuwe gezichten te ontmoeten. Door deel te nemen krijg je ook nog eens PE-punten!

 

Het congres plaats bij Van der Valk Hotel Amersfoort (Route).

Voor degene die met de auto komt: Van der Valk heeft ons laten weten dat er wegafsluitingen zijn, maar dat het hotel en de parkeerplaats (onder het hotel) bereikbaar zijn. Er is een omleidingsroute aangeven. Vanuit Amsterdam via de A1, neem je afslag Amersfoort-Noord (afslag 13), neem de tweede weg rechts (Lancering) en volg vervolgens de bordjes. Zie ook het kaartje.

Klik op de programma-knop voor het volledige programma. Kies via de inschrijfknop de juiste categorie en vul uw gegevens in  om te registreren voor de Week van de Pathologie 2023. Houdt er rekening mee dat deelname via iDeal betaald moet worden. Na ontvangst van uw betaling is uw aanmelding definitief.


Donderdag 13 april 2023

Gezamenlijke programma met de NVML. In de ochtend:

 • In Vitro Diagnostics Regulation (IVDR): drie invalshoeken
  • Drie sprekers over deze in 2022 in werking getreden Europese verordening
 • BDIAP en Expertisegroep Longpathologie over:
  • Peri-operative systemic therapy for NSCLC: consequences testing/reporting
  • Bronchopulmonary neuroendocrine tumour classification: developments classification of mesothelioma: update

In de middag twee parallelsessies:

  1. Workshop capita selecta legal affairs, door de juridische commissie NVVP
  2. Comparative Pathologie met aandacht voor ‘One Health’, o.a. wereldwijde bedreiging van hoog-pathogene vogelgriep voor mens en dier.

Vrijdag 14 april 2023

Op de vrijdag wordt een groot deel van het programma georganiseerd door diverse expertisegroepen in parallel sessies. In de ochtend o.a. aandacht voor Post Mortem, Endocriene Pathologie, Bot en Weke Delen Pathologie, Mammapathologie en Hoofd-Hals Pathologie.

Het middagprogramma staat in het teken van de Uropathologie met o.a. een presentatie van Gottfrid Sjödal van Lund University Sweden.


Presentaties Week van de Pathologie 2023
 • Presentaties van de sprekers die daarvoor toestemming geven, zullen t.z.t. hier worden geplaatst.